• logo
 • osnovna stranica
 • Federalno tužilaštvo
  Federacije Bosne i Hercegovine

  Idi na sadržaj
  BosanskiHrvatskiSrpskiСрпскиEnglish

  Munib Halilović - glavni federalni tužilac

  Munib Halilović rođen  je 12. aprila 1965. godine, u Konjicu. Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu završio je 1989. godine.

  Prvo zaposlenje imao je kao inspektor za opći kriminal u SJB Konjic i na toj poziciji ostaje do februara 1994. godine, kada je imenovan za zamjenika glavnog općinskog javnog tužioca. Na poziciji zamjenika ostaje do 1. juna 2000. godine. Tokom 1999. i 2000. godine, obavljao je i dužnost vršioca dužnosti glavnog općinskog tužioca u Konjicu.

  Za predsjednika Općinskog suda u Konjicu imenovan je 2000. godine i na toj dužnosti ostaje raditi do septembra 2003. godine. 

  Od novembra 2003. godine do marta 2007. godine obavljao je dužnost zamjenika glavnog okružnog tužioca u Istočnom Sarajevu.

  Od marta 2007. godine do juna 2014. godine, bio je tužilac Tužilaštva BiH. Od juna 2014. do kraja 2020. godine, obavljao je funkciju federalnog tužioca Federalnog tužilaštva FBiH.

  Dužnost glavnog federalnog tužioca Federalnog tužilaštva FBIH preuzeo je 1. januara 2021. godine.

  Angažovan je kao edukator sudija, tužilaca, advokata i ostalog stručnog osoblja u vezi sa primjenom materijalnog i procesnog krivičnog zakonodavstva.

  4035 PREGLEDA

  Riječ glavnog federalnog tužitelja

  Poštovani posjetioci,

  Dobro došli na web stranicu Federalnog tužilaštvaFederacije Bosne i Hercegovine.

  Nadamo se da ćete na ovoj stranici pronaći informacije za koje ste zainteresovani.

  Ovakav savremeni način komunikacije Federalnog tužilaštva Federacije Bosne i Hercegovine sa javnošću, predstavlja ne samo ostvarenje naše želje da rad ovog Tužilaštva učinimo transparentnijim, nego i praktičnu realizaciju strateškog cilja koji smo postavili u oblasti odnosa sa javnošću sa željom da dostupnost informacijama, u mjeri u kojoj to zakon dozvoljava, bude način građenja međusobnog razumijevanja i jačanja povjerenja javnosti u rad ovog Tužilaštva.

  Bićemo vam veoma zahvalni za sve konstruktivne prijedloge i sugestije u vezi sa sadržajem naše web stranice, te ćemo iste s pažnjom razmotriti u nastojanju da ova web stranica sadržajno bude što bogatija.

  4791 PREGLEDA
  • 1 - 2 / 2
  • 1