Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Federalno tužilaštvo
Federacije Bosne i Hercegovine

 

Aktuelnosti

ODRŽAN SASTANAK V.D. GLAVNOG FEDERALNOG TUŽIOCA I GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE KANTONALNOG TUŽILAŠTVA KANTONA SARAJEVO

Neophodno intenzivirati rad na predmetima privrednog kriminala i korupcije

15.11.2019.

Izjašnjenje na žalbu u kaznenom predmetu protiv Ade Balijagića

U kaznenom predmetu protiv optuženog Ade Balijagića, zbog kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz čl.166 st.1 KZ FBiH, u vezi sa čl.28 KZ FBiH, Federalno tužiteljstvo FBiH uputilo je prijedlog Vrhovnom sudu FBiH da se žalbe obrane izjavljene protiv Rješenja Kantonalnog suda u Tuzli broj 03 0 K 018251 19 Kv 10 od 29 srpnja 2019. godine, kojim je od Balijagić Senade oduzeto putničko motorno vozilo marke „BMW X5“, odbiju kao neutemeljene.

05.11.2019.

Izjašnjenje na žalbu u kaznenom predmetu protiv osuđenog Željka Babića 15.10.2019.

više

Pozdravna riječ

Riječ v.d. glavnog federalnog tužitelja

Dobro došli na web stranicu Federalnog tužiteljstva Federacije Bosne i Hercegovine. Nadamo se da ćete na ovoj stranici pronaći informacije za koje ste zainteresovani. Ovakav savremeni način komunikacije Federalnog tužiteljstva Federacije Bosne i Hercegovine sa javnošću, predstavlja ostvarenje naše želje da rad ovog Tužiteljstva učinimo transparentnijim.

19.10.2010.

više

Brzi linkovi
Video-konferencijski sistem u pravosuđu BiH
Često postavljana pitanja

Obavještenje

Informacije o ishodu rješavanja prijava i pritužbi ili postupanja po podnescima podnesenih od strane nepoznatih osoba ili osoba nepoznate odnosno netačne adrese mogu se naći na oglasnoj ploči Federalnog tužilaštva FBiH.

08.05.2015.

Da li Federalno tužilaštvo FBiH može voditi istrage u krivičnim predmetima?

Federalno tužilaštvo FBiH je zakonom ovlašteno da može narediti sprovođenje istrage u svim predmetima iz nadležnosti kantonalnih tužilaštava. Sadašnja kadrovska i materijalna osposobljenost Federalnog tužilaštva FBiH, kao i obaveze pred Vrhovnim sudom FBiH, ne omogućava angažovanje federalnih tužilaca u prvostepenom krivičnom postupku.

20.10.2010.

više