Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Federalno tužilaštvo
Federacije Bosne i Hercegovine

 

Aktuelnosti

Izjašnjenje na žalbu u kaznenom predmetu protiv optuženih Admira Jašarevića i Ahmeta Mušića

U kaznenom predmetu protiv optuženih Admira Jašarevića i Ahmeta Mušića, zbog kaznenog djela razbojništva i drugih kaznenih djela, Federalno tužiteljstvo FBiH uputilo je prijedlog Vrhovnom sudu FBiH da se žalbe optuženih od 16. rujna 2019. godine, odbiju kao neutemeljene. Žalbe su izjavljene, po svim žalbenim osnovama, protiv prvostupanjske presude Kantonalnog suda u Bihaću od 10. srpnja 2019. godine.

10.12.2019.

Izjašnjenje na žalbu u kaznenom predmetu protiv Agana Bešića

U kaznenom predmetu protiv optuženog Agana Bešića, zbog teškog kaznenog djela protiv sigurnosti javnog prometa, Federalno tužiteljstvo FBiH uputilo je Vrhovnom sudu FBiH prijedlog da se žalba Kantonalnog tužiteljstva Tuzlanskog Kantona iz Tuzle od 30. rujna 2019 godine, izjavljena protiv prvostupanjske oslobađajuće presude Kantonalnog suda u Tuzli od 29. srpnja 2019. godine, uvaži, pobijana presuda ukine i odredi održavanje glavnog pretresa pred drugostupanjskim sudom.

09.12.2019.

ODRŽAN SASTANAK V.D. GLAVNOG FEDERALNOG TUŽIOCA I GLAVNE KANTONALNE TUŽITELJICE KANTONALNOG TUŽILAŠTVA KANTONA SARAJEVO 15.11.2019.

više

Pozdravna riječ

Riječ v.d. glavnog federalnog tužitelja

Dobro došli na web stranicu Federalnog tužiteljstva Federacije Bosne i Hercegovine. Nadamo se da ćete na ovoj stranici pronaći informacije za koje ste zainteresovani. Ovakav savremeni način komunikacije Federalnog tužiteljstva Federacije Bosne i Hercegovine sa javnošću, predstavlja ostvarenje naše želje da rad ovog Tužiteljstva učinimo transparentnijim.

19.10.2010.

više

Brzi linkovi
Video-konferencijski sistem u pravosuđu BiH
Često postavljana pitanja

Obavještenje

Informacije o ishodu rješavanja prijava i pritužbi ili postupanja po podnescima podnesenih od strane nepoznatih osoba ili osoba nepoznate odnosno netačne adrese mogu se naći na oglasnoj ploči Federalnog tužilaštva FBiH.

08.05.2015.

Da li Federalno tužilaštvo FBiH može voditi istrage u krivičnim predmetima?

Federalno tužilaštvo FBiH je zakonom ovlašteno da može narediti sprovođenje istrage u svim predmetima iz nadležnosti kantonalnih tužilaštava. Sadašnja kadrovska i materijalna osposobljenost Federalnog tužilaštva FBiH, kao i obaveze pred Vrhovnim sudom FBiH, ne omogućava angažovanje federalnih tužilaca u prvostepenom krivičnom postupku.

20.10.2010.

više