Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Federalno tužilaštvo
Federacije Bosne i Hercegovine

 

Aktuelnosti

Seminar za glavne tužioce i glasnogovornike tužilaštava

„Nije dovoljno samo izvršiti pravdu, već je neophodno da to izvršenje pravde bude vidljivo i u javnosti“, rekao je vršilac dužnosti glavnog tužioca Federalnog tužilaštva Federacije Bosne i Hercegovine, Tihomir Jurko, na seminaru o jačanju transparentnosti tužilaštava u BiH, koji je održan 4.i 5. aprila 2019. godine u Sarajevu.

16.04.2019.

Izjašnjenje na žalbu u krivičnom predmetu protiv Kerima Mudželeta

U krivičnom predmetu protiv optuženog Kerima Mudželeta, koji je u novembru 2018. godine, presudom Kantonalnog suda u Sarajevu, oglašen krivim za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od sedam godina, Federalno tužilaštvo FBiH, predložilo je da se žalba tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo uvaži, prvostepena presuda ukine, te odredi održavanje ponovnog pretresa pred Vrhovnim sudom FBiH.

19.03.2019.

Izjašnjenje na žalbu u krivičnom predmetu protiv Sanjina Sefića 15.02.2019.

više

Pozdravna riječ

Riječ v.d. glavnog federalnog tužitelja

Dobro došli na web stranicu Federalnog tužiteljstva Federacije Bosne i Hercegovine. Nadamo se da ćete na ovoj stranici pronaći informacije za koje ste zainteresovani. Ovakav savremeni način komunikacije Federalnog tužiteljstva Federacije Bosne i Hercegovine sa javnošću, predstavlja ostvarenje naše želje da rad ovog Tužiteljstva učinimo transparentnijim.

19.10.2010.

više

Brzi linkovi
Video-konferencijski sistem u pravosuđu BiH
Često postavljana pitanja

Obavještenje

Informacije o ishodu rješavanja prijava i pritužbi ili postupanja po podnescima podnesenih od strane nepoznatih osoba ili osoba nepoznate odnosno netačne adrese mogu se naći na oglasnoj ploči Federalnog tužilaštva FBiH.

08.05.2015.

Da li Federalno tužilaštvo FBiH može voditi istrage u krivičnim predmetima?

Federalno tužilaštvo FBiH je zakonom ovlašteno da može narediti sprovođenje istrage u svim predmetima iz nadležnosti kantonalnih tužilaštava. Sadašnja kadrovska i materijalna osposobljenost Federalnog tužilaštva FBiH, kao i obaveze pred Vrhovnim sudom FBiH, ne omogućava angažovanje federalnih tužilaca u prvostepenom krivičnom postupku.

20.10.2010.

više